"DESAPRÈN per poder aprendre"

QUI SÓM?

Set Sentits Art som un conjunt de professionals de les arts que han assolit la necessitat de fer les coses d'una forma diferent. Coneguts pel camí de la vida artística, decideixen portar endavant aquest projecte sortit d'una idea inicial de Salva Soler, que s'ha anat desenvolupat després per l'aprenentatge personal i vital, i el caràcter individual de cada un dels professionals que formen SET SENTITS ART.

NOSALTRES!!!

La nostra filosofia és clara: "DESAPENDRE PER PODER APRENDRE".
Desaprendre tot allò que ens han inculcat des de nens, límits basats en la por, que ens han fet no poder mai treure enfora tot l'art, emoció i personalitat artística que portem dins. Els professionals, serem senzillament GUIES, que donaran eines perquè tot allò que cada persona ja és, surti. 
Per potenciar el que sempre hem sigut i mai hem tingut valor de desenvolupar sense fre. 

Treballem amb seguiments personalitzats. Cada persona és un món diferent, i cada guia ha de saber en quin moment del procés personal de cada un, ha de transmetre segons què...

 "No hem d’arribar enlloc. No hem d’assolir cap tipus d'èxit. No hem de ser com ningú ens digui que hem de ser. No hem de pujar al ritme del tren d'una societat que no ens esperarà si ens entrebanquem...
 Només hem d'escoltar-nos, i gaudir del camí de ser qui ja som. I de transmetre al públic. I de transmetre al company. I de sentir-nos MAGS: Mags que imaginen qualsevol obra d'art que volen fer, i la fan aparèixer".

OBJECTIUS I METODOLOGIA:

 “Cada vegada que les facultats humanes assoleixen la plenitud, necessariament s’expressen mitjançant l’ art”. John Ruskin

L’art i la cultura als nostre dies pren un paper rellevant davant de moviments i models socials que tendeixen a la passivitat. Davant d’això es fa necessari entendre el paper transformador de l’art dintre de les nostres societats, ja que si bé, la producció i la política són determinants en la nostra evolució com a grup social, no podem oblidar el paper determinant que la ciència, i en el nostre cas, l’art i la cultura tenen en la nostra societat.
L’art ens serveix per narrar el passat, preveure el futur, retratar les contradiccions actuals de la societat i també per organitzar i transmetre les nostres percepcions. En aquest últim sentit, entenem la promoció de la cultura com la promoció de la salut de la societat entesa en el seu conjunt. Necessitem de l’art, no només per distreure’ns d’altres inquietuds i activitats, sinó també perquè el mateix procés artístic és clau per interpretar el món i per transformar-lo. És clau no solament per reflectir i transmetre un punt de vista, sinó per forjar-ho. Això distingeix la funció social de l’art i la seva gran importància.

Tot i això no podem oblidar el paper fonamental que té l’art des de una perspectiva més vivencial. L’oci, entès com l’ocupació significativa del temps lliure ha d’entendre’s com una experiència humana, un fenomen social i un dret humà fonamental que afavoreix el desenvolupament de les persones. Els beneficis de l’oci, conseqüència de les experiències gratificants viscudes per la persona, presenten tant una repercussió personal positiva, com en l’entorn familiar i social. Tal i com afirma Gorbeña: “La funció de l’oci es rehabilitadora, preventiva i compensadora. Millora la competència psicosocial, fomenta les relacions interpersonals i és una eina per mantenir o propiciar el contacte amb la comunitat, per tant, integradora” 

L'associació Cultural Set Sentits, es pretén configurar com una entitat sense ànim de lucre que treballi per assolir que cada persona aconsegueixi, a través de l'art, una millor comprensió de si mateix, de les seves pròpies qualitats, tant artístiques com humanes, i les expressi al exterior. Que a més, l'art constitueixi un vincle entre cada ésser humà de solidaritat, empatia, autoconeixement i integració.
Que tot aquest aprenentatge no es limiti només a les persones que tinguin facilitats econòmiques, sinó que qualsevol persona pugui mostrar a professionals de primer nivell les seves qualitats. Volem que l'Art que cadascú porta dins es pugui mostrar al món.